Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Piratismin vaikutusten keskustelua

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ke 5 Kesä 2013 - 12:33

HJALMAR

HJALMAR
Laita tänne mielipiteesi piratismistä, sen vaikutuksista tai vaikkapa räikeimmistä esimerkeistä. HUOM! Piratismin tai piraattisisällön käyttämiseen liittyvä keskustelu on kielletty! Tämä ketju on tarkoitettu vain keskusteluun piratismin vaikutuksista sekä paljastamaan räikeitä tapauksia.


Tässä esimerkki tallinnasta:

Piratismin vaikutusten keskustelua 2UrMxNPl

Edit: Tuo yksi otus näyttää ihan Pokemon pallolta?  Laughing

HJALMARViimeinen muokkaaja, Tomi pvm Ke 30 Loka 2013 - 1:01, muokattu 3 kertaa (Raportin syy : Aihe ei riko millään lailla foorumin sääntöjä. Banniviittaus otettu pois.)

2Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ke 5 Kesä 2013 - 12:46

ollicasfinland

ollicasfinland
Entinen valvoja
Voisin kertoa yhden ihan hauskankin esimerkin pelipuolelta: tietääkö kukaan peliä Game Dev Tycoon? Kyseessä on Steamissa/Greenlightissa myytävä peli joka on saavuttanut yllättävän suurta suosiota. Pelin ideana on "johtaa" peliyritystä joka alkaa autotallista ja voi jatkua periaatteessa loputtomiin aina vain suurempiin ja hienompiin peleihin. Pelin kehittäjät eivät kuitenkaan "pitäneet" piratismista ja julkaisivat oman pelinsä eri piraattisivuilla - vähän muokattuna. Pelin edetessä tulee vaihe, jossa mikään peli ei myy, koska niitä ladataan piraattisivuilta enemmän kuin ostetaan - joka vastaa joidenkin oikeiden peliyhtiöiden tilannetta. Tästä itse pidin ja pakko oli käydä laillisen pelin jo omistaneena testaamassa piraattiversio - ja pelin edettyä hetken olinkin jo konkassa. Very Happy

Tuossa vähän erinlainen piraatti"esimerkki", toisin myös Viron hienot Vans, Monster ja DC-verkkarit saisivat jo oman tekstisivunsa. Very Happy Siellä vähän erinlaista menoa kun täällä.


-----------------------------------------------------------------------
#71 Tapanilan Erä

3Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ke 5 Kesä 2013 - 13:03

Potsie

Potsie
Valvoja
Valvoja
Monissa maissa saa kadulta halvalla "aitoja" arvokkaita kellomerkkejä ja aurinkolaseja Laughing Kukaan ei väitä niiden olevan aitoja, edes myyjät tosissaan väitä mutta silti niitä ostavat jotkut, varsinkin turistit jolloin homma kannattaa... "aitoja" asioita jos on jossain oudon halvalla niin tuskin on aito, ja silloin ei pidä ostaa.

Lomakohteissa turistit ostavat mustilta laittomasti afrikasta tulleilta siirtolaisilta piraattituotteita koska kokevat tukevansa silloin kyseistä henkilöä. Mutta ei homma niin mene, tyyppi ei niitä rahoja saa vaan samaa roskaa myyvät sadat vastaavat jotka saavat ne joltain välittäjältä joka ottaa rahat ja kustantaa vaikka asunnon ja ruuan myyjälle sekä jotain muuta joskus...

Piraattituotteita jos ostat et tue sitä myyvää, vaan jotain taustahenkilöitä jotka koordinoivat hommaa, ja tähän saattaa liittyä myös laittoman maahantulon järjestäminen ja näiden piraattimyynti hommien järjestäminen uuteen kotimaahan saapuneelle tukena. Taustalla on aina jokin rikollistaho joka kerää rahaa piraattimyynnillä.

Mitä lähempänä afrikkaa sitä enemmän tuota tapahtuu. Koskaan EI saa ostaa.


-----------------------------------------------------------------------


En ota vastaan ongelmanratkaisu pyyntöjä YV:eenä. Parhaan vastauksen saat kun kysyt täällä tai chatissa. Tarkista myös löytyykö apua täältä: http://omsi.foorumi.biz/f7-tutoriaalit

Mikäli et ole varma minne kysymys pitäisi laittaa niin laita se tänne: http://omsi.foorumi.biz/t975-sekalaisten-kysymysten-ketju

Mikäli ongelmana on että omsi toimii huonosti tai koneen tehot eivät tunnu riittävän, tai on valkoisia tekstuureita tai bussi aiheuttaa lagimista, nykimistä tms niin lue tämä läpi ja toimi ohjeiden mukaan http://omsi.foorumi.biz/t1014-kokoelma-ohjeita-joilla-saat-omsin-pyorimaan-sujuvammin

4Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ke 5 Kesä 2013 - 13:05

HJALMAR

HJALMAR
sm3 kirjoitti:Monissa maissa saa kadulta halvalla "aitoja" arvokkaita kellomerkkejä ja aurinkolaseja Laughing Kukaan ei väitä niiden olevan aitoja :SNIP

Taustalla on aina jokin rikollistaho joka kerää rahaa piraattimyynnillä.

Mitä lähempänä afrikkaa sitä enemmän tuota tapahtuu. Koskaan EI saa ostaa.

Erittäin hyviä huomioita.

HJALMAR

5Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ke 5 Kesä 2013 - 13:33

Potsie

Potsie
Valvoja
Valvoja
Isoja tekijöitä ovat myös monet aasian maat ja Venäjä. Mutta näiltä alueilta tulevia myydään aitoina ja kalliilla toisin kuin näiden afrikkalaisten tuotteita. Amerikan mantereella piraattituotteet tulevat paljolti Etelä- ja Keski- Amerikasta.

Helppo raha ja köyhät ihmiset.

Myös turistikojujen tuotteita kannattaa katsoa tarkkaan, nekin ovat usein piraatteja jos ovat jotain vähänkää isompaa merkkiä. Maailmaan mahtuu niitä jotka eivät yhtään ajattele tai jopa vartavasten tykkäävät piraattituotteista... Siksi homma pyörii, rahasta on kyse ja turisteilla sitä on ja monet sitä käyttävät kaikkeen roskaan. Eikä sitäkään tiedä että mihin nekään rahat menevät, ehkä eivät ollenkaan kojun pitäjälle vaan siitä menee osa tuotteiden välittäjille.

Ikinä ei vaan saa ostaa, se menee rikolliseen toimintaan.

6Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Su 27 Loka 2013 - 13:04

Vierailija


Vierailija
Itse olisin halunnut vähän räikempää keskustelua asiasta. Harmi että topicci on hiljentynyt mutta haluan itse nyt sanoa oman mielipiteen asiasta. Ensinnäkin epäilen että ylläpidostakin ainakin joku on piratismin käyttäjä... tietämättään tai tietoisesti. Itse olen piratismin suurkuluttaja ainakin digitaalisten sisältöjen käyttäjä ja lataaja sekä levittäjä. Ainoa mitä en ymmärrä että kuka esimerkiksi kehtaa kulkea piraattipaita tai kroksit jalassa tms. Se on sellasta näkyvää piratismia josta saa helposti kuvan että toi jätkä/muija on piratismin kannattaja. Itse ainakin pidän asian salassa niin hyvin kuin vain voin. Piratismi antaa mahdollisuudet vaikka mihin jos elää yhtä köyhästi kuin minä tällä hetkellä. Valitettavasti kaikkea en voi ostaa mitä haluan mutta uskon että ne rikkaat ja herrat jotka täällä elevät niin voivat ostaa munkin puolesta.  Ei kaikilla olee varaa tukea ihmisten työtä joka on valitettavaa mutta totta. Suomikin on varsin kallis maa ja ei täällä pärjää kohta mitenkään kiitos kokoomuksen (sekä käteisen että urpolaisen) (jos puoleita saa täällä mainita). Vaikka piratismia yritetään estää niin en usko että sitä koskaan saadaan kitkettyä kokonaan pois. Me "hakkerit" ollaan aina kunnon kansalaisia edellä. Mutta hyvä että tapellaan vastaan niin on jotain haastetta tulee meillekkin välillä "purtavaksi". Mutta räikein muisto jonka muistan näkyvästä piratismista on se että mr. virolainen kauppas adidas paitaa jossa oli väärinpäin adidaksen logo sekä teksti sadida. Heh huvittavaa ajatella että joku vielä kulkee se päällä kaupungilla Laughing

Oikeesti ihmiset myöntäkää jos ootte piratismin kannattaja tai vastustaja. Ei siinä mitään pelättävää ole... ei täältä kukaan tuu sun kotiovelles koputtelee. Suomi on (vapaa) maa... Haluan ainakin itse kuulla toisten mielipiteitä asiasta!

7Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ma 28 Loka 2013 - 4:29

Tortoise

Tortoise
Piratismi on mielestäni todella väärin. Otetaan esimerkiksi artisti, joka on tehnyt kovasti töitä albumin eteen, ja suurin osa lataa sen ilmaiseksi, onko se oikein? Naurettavaa muutenkin tämä nykyajattelu: kaikki mulle, heti, nyt. Eikö voi vaan säästää vähän, että saisi ostettua sen, ei kaikkea tarvitse saada.

Jos pidetään tuo musiikki vielä esimerkkinä, niin nykyäänhän on Spotifyn kaltaisia suoratoistopalveluja paljon, eli 10e saa kuunnella niin paljon musiikkia kuin haluaa. Eikö edes sitä voi maksaa?

Taannoin oli myös eräs artikkeli pelistä (mitä en nyt satu muistamaan) jota oli ladattu niin paljon laittomasti ja ostettu todella vähän, että sen kehittäminen lopetettiin. Onko tämäkään sitten hyvä?

Miksu, mieti, jos itselläsi olisi bändi, ja enemmistö lataisi bändisi albumin laittomasti, niin olisiko sen sun mielestä ihan ok?

8Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ti 29 Loka 2013 - 13:53

ollicasfinland

ollicasfinland
Entinen valvoja
Musiikki ja pelit ovat tälläisiä yleisiä esimerkkejä mutta kuinka monella on oikeasti varaa maksaa Photoshopin tai vaikkapa Sony Vegasin kaltaista ohjelmista satoja, jopa tuhansia euroja? Eikö? Ei minullakaan. Steam on tehnyt indiepelin oston naurettavan helpoksi jonka takia olen vähentänyt warettamista paljonkin.Viimeinen muokkaaja, ollicasfinland pvm To 7 Marras 2013 - 7:02, muokattu 1 kertaa


-----------------------------------------------------------------------
#71 Tapanilan Erä

9Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty Ti 29 Loka 2013 - 15:09

Potsie

Potsie
Valvoja
Valvoja
Jos ei ole varaa niin joko tyytyy vähempään eli halvempaan tai ilmaiseen taikka säästää kunnes saa ostettua. Niin sen minusta pitää mennä, jos ei varaa niin säästetään niin kauan kunnes on tai ei osteta ollenkaan.

Jos se ettei ole varaa oikeuttaa varastamiseen, niin minäpä painun ja varastan telibussin koska kellä nyt siihen varaa olisi.

Naurettavaa... Tämä on just sitä kaikki mulle heti nyt roskaa. Jos ei varaa niin silloin ei ole, ja sillon tyydytään siihen mihin on varaa.

Photoshop ohjelmaan on kyllä varaa niillä joille se on ohjelma on suunnattu. Se löytyy monista yrityksistä, oppilaitoksista ja ammattikuvaajilta. Sitä ei ole tarkotettukaan kenelle tahansa.Viimeinen muokkaaja, Potsie pvm Ti 29 Loka 2013 - 16:26, muokattu 1 kertaa

10Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty To 7 Marras 2013 - 2:14

Potsie

Potsie
Valvoja
Valvoja
Jatkakaa toki keskustelua jos keskusteltavaa löytyy. Jos joku kertoo käyttävänsä piraattituotteita niin yleensä vaikka minun kaltaiseni esittää vastamielipiteen asiaan. Se ei tarkoita että kieltäisin keskustelun, esitän vain oman mielipiteeni asiasta. Eli jatkakaa jos juttua löytyy, mutta koitetaan olla kertomatta liian tarkkaan piraattituotteiden käytöstä.

Eli keskustellaan vaikka syistä jotka ajavat piraattituotteuden käyttöön jne. Suositan kuitenkin olemaan kertomatta omista piraattituotteiden käytöstä muuten kuin ehkä korkeintaan hyvin yleisellä tasolla ja epätarkasti ilmaistuna. Aiheesta voi keskustella, mutta kuinka moni haluaa tietää käyttääkö toinen piraattituotteita? Ei varmaan kovin moni. Piraattien lataus on myös laitonta joten se ei varmaan ole edes kovin älykästä suoraan myöntää niin tekevänsä.


-----------------------------------------------------------------------


En ota vastaan ongelmanratkaisu pyyntöjä YV:eenä. Parhaan vastauksen saat kun kysyt täällä tai chatissa. Tarkista myös löytyykö apua täältä: http://omsi.foorumi.biz/f7-tutoriaalit

Mikäli et ole varma minne kysymys pitäisi laittaa niin laita se tänne: http://omsi.foorumi.biz/t975-sekalaisten-kysymysten-ketju

Mikäli ongelmana on että omsi toimii huonosti tai koneen tehot eivät tunnu riittävän, tai on valkoisia tekstuureita tai bussi aiheuttaa lagimista, nykimistä tms niin lue tämä läpi ja toimi ohjeiden mukaan http://omsi.foorumi.biz/t1014-kokoelma-ohjeita-joilla-saat-omsin-pyorimaan-sujuvammin

11Piratismin vaikutusten keskustelua Empty Vs: Piratismin vaikutusten keskustelua lähetetty To 7 Marras 2013 - 6:34

HJALMAR

HJALMAR
Sen kummemmin ottamatta puolta asiaan, haluan todeta, että monessa tapauksessa tuotteen piraattilevitys ei ole aina kokonaan vain haitaksi. Tähän voisin antaa esimerkin Ylen Pasila ohjelmasta, joka sai myös ulkomaistakin näkyvyyttä piraatti sivustojen vuoksi.

Usein nämä ei ole kuitenkaan mustavalkoisia asioita ja vasta- sekä puolesta väitteitä ja argumentteja tullaan näkemään yhteiskunnassa niin kauan kuin kuluttajamallinen kapitalismi study  on vallassa. Siis aikas kauan.

EDIT: En nyt kyllä löytänyt artikkelia netistä mistä tämän kannanoton repäisin. Yllä oleva siis tosiaan on peräisin uutisesta eikä minun peräaukosta.

Sponsored content


Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa