Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Lopetusongelma ja muuta harmillista

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1Lopetusongelma ja muuta harmillista Empty Lopetusongelma ja muuta harmillista lähetetty Ma 7 Tammi 2013 - 4:28

EskoMatti


Kun lopetan OMSI'n, tulee virheilmoitus "Dateizugriff verweigert" ja ohjelma ei sulkeudu. Virhe kuulostaa siltä, että pitäisi olla enemmän käyttöoikeuksia; ohjelma pitää ajaa adminstraattorina. Mutta olen koneen ainoa käyttäjä ja adminstrator! Mikä auttaisi?

Isoa ongelmaa ei virheestä ole: painan cntrl-alt-del ja lopetan ohjelman tehtävienhallinnassa. Asetukset näköjään tallentuvat normaalisti (esim. paikka, johon bussi jäi).

Koneeni pitäisi olla riittävä OMSI'lle: 4-yhdin-prosessori Core i7 3770 16 GB, 2 GB grafiikkakortti nVidia GTX670, Windows 7 Ultimate SP1 (64-bit), Logitech DrivingForce-ratti ja -polkimet. Vanhassa 32-bittisessä XP-koneessa OMSI ei toimi, muistia ja tehoa on liian vähän koneessa ja grafiikkakortissa, frame rate liian alhainen. XP:ssä bussit alkoivat pomppia raivoisasti, kunnes kaikki autot kolhivat toisiaan.

Muita harmillisia seikkoja on ollut hirveä mökä, joka syntyy, jos vähän kolhaisen reunakiveä tai jarrutan voimakkaammin. Ohjelma tulkitsee kolarin silloinkin, kun sitä ei ole tapahtunut ja mölisevä yleisö haluaa ulos. Myös liikennemerkkitolpat saattavt kaatua, vaikka rako on pienimmillään ainakin puoli metriä. Äänitehosteet tulevat lisäksi ennen aikojaan: Jos pyörä on nousemassa reunakivelle, yleisön herjat alkavat puoli sekuntia ennen tapahtumaa (heilahdusta) ja joskus tulee pelkkää mölinää, vaikka muuta ei tapahdukaan. Sama koskee kolareita; yleisö usein manailee, vaikka kolaria ei ole tullutkaan - ei edes ohjelman mielestä. Kun nimittäin kutsun poliin paikalle, tulee ilmoitus, ettei kolaria ole tapahtunut.

Ohjelmassa on pieniä viiveitä (ehkä 0,5 sek. pysähdyksiä), kun jokin ajoneuvo on lähellä. Ilmeisesti törmäyslaskenta on käynnistynyt ja vie paljon aikaa tälläkin tehokkaalla pelikoneella.

Berlin Spandaun päätepysäkit täyttyvät vähitellen busseista jopa niin, että ne ovat osittain sisäkkäin. Niiden ohittaminen on vaikeaa.

Uuden käyttäjän vaihtaminen jumitti koko ohjelman. Muitakin jumituksia tulee melko usein, varsinkin jos vaihtaa joitain asetuksia.

Korjauspäivityksiä ei näy olevan, aikovatko siis myydä uuden ohjelman (OMSI 2) sen sijaan, että tekisivät päivityksiä ensimmäiseen versioon?

- Muuten varsin nautittava ohjelma!

Samaa ei voi sanoa joistain rekkasimulaatio-ohjelmista, jotka eivät toimi oikein Windows 7:ssa. Tähänkin lienee jokin ratkaisu? Ongelma on lähinnä se, että rekkasimuissa Logitechin ratti-polkimet eivät toimi oikein Win 7:ssä, mutta toimivat hyvin XP:ssä. OMSI'ssa Logitech hyvin, kunhan tekee rattiasetukset uudelleen joka käynnistyksellä.

Esko

2Lopetusongelma ja muuta harmillista Empty Vs: Lopetusongelma ja muuta harmillista lähetetty Ma 7 Tammi 2013 - 9:39

Potsie

Potsie
Valvoja
Valvoja
OMSI:n koodi on tehty varsin kauan ennen julkaisua. Siksi se ei osaa hyödyntää kunnolla uusien tietokoneiden tehoja. OMSI 2 kai korjaa näitä ongelmia.

Ihmisten mölinään auttaa tämä (tällä ne saa siis pois kokonaan):
http://omsi.foorumi.biz/t388-miten-poistan-ihmisten-huutamiset-jne

Virheilmoitusta ei minulla tule... Mutta koita valita OMSI:n kuvake hiiren oikealla näppäimellä ja ominaisuudet ja sieltä yhteensopivuus valitsemalla pääset ikkunaan jossa voit valita suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana. Jos tämä ei auta niin toivottavasti joku muu osaa neuvoa paremman keinon.

OMSI:ssa osumat riippuvat siitä miten iso "osumaboksi" objektilla on. Se on liian suuri jos vaikka tolppa kaatuu vaikka olet kaukana siitä. En usko että tuota voi korjata kuin se joka objektin on tehnyt.

OMSI:in on tosiaan tehnyt vain kaksi ihmistä vapaa-ajalla. Silloin kun OMSI alunperin tehtiin opiskelivat he yliopistossa joka varmasti kanssa söi aikaa OMSI:in teolta. Tämä varmaan selittää vähän noita bugeja.

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa