Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

[TÄRKEÄ, LUE!] Foorumille kirjoittaminen, ketjun avaus ja käyttäytyminen.

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

ollicasfinland

ollicasfinland
Entinen valvoja
Ajattelin tehdä tämänkaltaisen foorumin mini-käyttöoppaan siksi että kaikilla olisi helpompaa lukea foorumia eikäpitäisilukeatällaistasekamelskaajostakukaaneisaamitäänselvää. En aio ruveta kertomaan, missä vaiheessa pitää painaa välilyönnistä tai muistakaan kirjoituksen kannalta selvistä jutuista.

1. Ketjun avaus.
Uutta ketjua tehtäessä otsikko olisi tärkeä olla selkeä ja että yhdellä vilkaisulla saisi jonkinnäköisen kuvan siitä, mitä ketju käsittelee. Kysymystä kysyttäessä se kannattaa kysyä vaikkapa Apua-osiossa. Väritystä julkaistaessasi, pistäthän sulkuihin mille bussille väritys on, jonka jälkeen voit kirjottaa, mikä värityksesi on. Esimerkki: [MAN NL202] HelB-väritys. Mieti, ennen kuin avaat ketjun; onko se oikella alueella ja sisältääkö avausviesti tarvittavia tietoja?


2. Kielioppi
tämän kaltaista tekstiä näkyy monilla foorumeilla myös täällä eikä se ole hyvännäköistä se häiritsee lukemista Kannattaa panostaa edes hitusen siihen, että pistäisi edes isot alkukirjaimet ja pisteet - mieluusti kaikki muutkin tarvittavat merkit. Tämä parantaisi foorumin luettavutta ja viihtyvyyttä. Emme kuitenkaan vaadi virheetöntä tekstiä koska myös allekirjottanutkin saattaa unohtaa vaikkapa a-kirjaimen jostain lauseesta ja sijottaa sen väärään paikkaan. Esikatselu-ominaisuus on mahtava keksintö jota kannattaa käyttää.

3. Chat
Chat, joka löytyy pääsivulta, on tarkoitettu jutteluun lähes kaikista asioista - mutta ei aivan kaikista. Epäasiallisuudet jätetään pois koko foorumilta, toisten haukkuminen ja turha kiroilu on ehdottomasti kiellettyä. Ylläpito puuttuu näihin tapauksiin viivyttelemättä.

4. Toisten kunnioitus
Kaikki me olemme ihmisiä, teemme myös kaikki virheitä. Jos vaikkapa värityksestä puuttuu jokin tärkeä kohta, voi siitä asiallisesti ilmoittaa kyseiseen ketjuun. Asialliseen palautteeseen pitää myös vastata asiallisesti, eikä ruveta raivoamaan että "teeppäs ite parempi".

5. Apua
Jos jokin menee pieleen, voi henkilökuntaa tulla nykäisemään hihasta ja kysyä apua YV:n muodossa. Jos haluat kysyä julkisesti jotain, kannattaa sille avata uusi ketju, johon kaikki voivat vastata. Kuitenkin nämäkin viestit kannattaa sijoittaa Apua-osioon, jolloin ne löytyvät sieltä helposti. Jos ylläpito siirtää viestisi, kirjoitamme siitä kyseiseen ketjuun ja mahdollisesti kerromme syyn jos se on tarpeellista.

6. Yksityisviestit
Yksityisviesejä voit lähettää toisille käyttäjille ja henkilökunnalle. Niissä voit kysyä asioita joita et ehkä halua julkisesti kysyä. Näihinkin viesteihin ei saa sisällyttää haukkumista eikä muuta, mikä olisi kiellettyä muuallakin foorumilla. Muistattehan, että yksityisviestiä ei saa lähettää muille henkilöille ilman alkuperäisen lähettäjän lupaa! Kyseessä on tällöin kirjesalaisuuden rikkominen.

Opas päivittyy epäsäännöllisen säännöllisen epäsäännöllisesti.

Päivitetty:
15.1.2013 - Yksityisviestit
15.2.2013 - Esikatselu-ominaisuudesta muistutus

-ollicas-Viimeinen muokkaaja, ollicasfinland pvm Su 24 Maalis 2013 - 10:17, muokattu 2 kertaa


-----------------------------------------------------------------------
#71 Tapanilan Erä
Jaa tämä artikkeli: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

ollicasfinland

Viesti lähetetty Ti 15 Tammi 2013 - 12:02  ollicasfinland

Päivitetty kohta 6. Yksityisviestit

-ollicas-

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa